Biografie Laura Vass

          In iarna lui 2005, am primit un telefon de la o doamna din Vaslui, precum are o fata care isi doreste sa cante. Am pus-o sa cante la telefon sa imi dau seama catusi de putin de timbrul ei vocal si de inflexiunile vocale, care m-au incantat pe moment. Am chemat-o la Bucuresti, in acest timp lucram la un album cu Sorin Copilul de Aur, eram in studio cand a sosit ... imi amintesc perfect cum a intrat impreuna cu mama ei, cu o geaca groasa galbena si cu o cipilica pe cap – dardaia de frig si de emotie, era haioasa. Am rugat-o sa ne cante ceva, o singura melodie stia ... Samira Said – Yum wara yum, Formatia a acompaniat-o, eram încantati si eu si Ovidiu (inginerul de sunet) de inflexiunile orientale pe care le executa, avea mici probleme cu statul pe ton.

 

         A doua zi am imprimat melodia stiuta de ea tradusa in limba romana impreuna cu Sorin... asa a luat nastere primul hit din Serialul „Duetul de Aur ” - Tu...numai tu. Renuntasem la ideea de a-i face album solo lui Sorin, pentru a creea acest duet – Mi s-a parut mai comercial. Am semnat contractul, i-am dat nume de scena: Laura Vass (Laura – numele real si Vass ca e din Vaslui), i-am facut schimbari de look, tatuaj (sa ascunda operatia de apendicita), sedinte foto, interviuri, clipuri (Tu...numai tu, Cine e inima mea, Nu vreau banii tai, etc.) si spectacole...doar spectacole cu CD - pentru ca live nu putea sa cante...mi-era frica; am riscat o data la o singura nunta sa o pun sa cante live doar alaturi de Sorin, si mi-a fost de ajuns ; am stat stresat la maxim, Sorin a fost norocul ei, repara tot ce gresea Laura.

         S-a acomodat rapid cu viata de artist: fani, autografe, poze . Intre timp s-a încurcat cu un instrumentist din Formatia de Aur – Daniel Chinezu (care era insurat), n-am stiut nimic de chestia asta timp de un an pana m-a incurcat cu show in Spania. La 6 dimineata aveam avionul iar eu nu stiam nimic de ea, avea telefoanele inchise desi stia ca urma sa plecam. Am sunat la toate cunostintele ei, am dat de ea intr-un final dar nu vroia sa mearga de nicio culoare, a fost in stare sa isi bage piciorul în gips desi nu avea nicio problema, doar sa nu mearga la spectacol. Eram pus intr-o situatie foarte delicata, aveam promisiuni fata de oamenii care mi-au angajat artistii iar eu daca nu duceam la bun sfarsit ceea ce le promiteam, cuvantul meu nu mai avea nici un fel de valoare. Eram foarte suparat pe ea.

         Mintea, se ferea, pana a ajuns sa se certe cu sotia prietenului ei. Au avut loc niste scandaluri, Laura a fost tunsa la zero de sotia lui Daniel. De aici s-au creat zvonurile precum sotia mea ar fi tunso...nicidecum.

         A venit din nou la mine plangand. Ce era sa fac sa o dau afara? Am mai facut un album „Tu si eu” - asa am rasplatit-o eu. Iarasi clipuri, sedinte foto, peruci, interviuri, marele spectacol „Numai 1 si 1” de la Sala Palatului, am crezut ca se schimba, ceea ce s-a si întâmplat dar pentru scurt timp.

        Am primit oferta din partea Media Pro de a realiza filmul „ Poveste de cartier ” cu Sorin si cu Laura. Am chemat-o imediat pe mama ei la Bucuresti pentru a semna contractul pentru film, in ea nu mai aveam încredere. Doamna era bucuroasa din cale-afara pentru fata ei ca va juca într-un film. Era ceva de neimaginat pentru ea ... actrita de cinema peste noapte. Insa aveam un sentiment de nesiguranta din partea ei, cred ca si-a dat seama ca era momentul sa aleaga între dragoste si cariera. Chiar nu o mai interesa succesul pe plan artistic în acea perioada, era total devotata relatiei ei de dragoste care o traia alaturi de iubitul ei Daniel. Mi-am calcat pe inima si i-am spus “Laura, mi-e frica de tine ... daca ma încurci iar ?” Eram în dubii, daca începeau filmarile si Laura (rol principal) era de negasit ... le-am spus celor de la Media Pro ca nu garantez nimic pentru Laura. Eram nesigur de prezenta ei la tot ce imi cereau. Impreuna cu ei am luat decizia sa gasim pe altcineva de care sunt 100% sigur. Mai aveam trei fete la casa de productie care puteau juca alaturi de Sorin în film : Margherita din Clejani (dar nu a fost de acord tatal ei), Ornela (dar era prea inalta langa Sorin), si Monica Merisan – fata care s-a potrivit perfect cu Copilul de Aur si s-a regasit in rolul jucat în acest film.

        In toate melodiile din film se aude vocea Laurei Vass pentru ca nu am avut timp de a reimprima vocea Monicai Merisan. Cei de la Media Pro nu mi-au dat timp de ajuns. Am lucrat cu Ovidiu vreo 6 luni la realizarea coloanei sonore in functie de scenariu am construit melodiile, textele, timpul – totul inainte de film doar dupa scenariu, fara imagine – o munca titanica. A durat montajul filmului un an jumate. Totul s-a sincronizat perfect apropo de film. Cat despre Laura ... a ramas doar vocea.

        Dupa terminarea inregistrarilor, Laura Vass, inca avea probleme si a plecat la fratele ei in Londra. Nu stiam nimic de ea. M-a sunat de acolo dupa inca un an, mi-a spus ca munceste intr-un restaurant si ca nu i se potriveste meseria care o presta in acel timp, si...daca pot sa mai trec o data cu vederea promitandu-mi solemn ca se va tine de treaba . Bineinteles ca s-a repetat istoria. Nu m-a lasat inima dupa cate mi-a facut. „Vino in tara si vorbim” - i-am spus. S-a tot zvonit în ultima perioada ca Laura Vass ar fi patit ceva , ca a murit, ca ar fi arestata la Londra, si multe alte barfe. Am hotarat sa iesim pe posturile TV pentru a dezminti si linisti fanii Laurei Vass, aratandu-le ca e teafara si nevatamata si apta de munca.